ПОДГОТОВКА НА КАМИОНА ЗА ЗИМАТА.

ПОДГОТОВКА НА КАМИОНА ЗА ЗИМАТА.

Защо е необходимо? Защото, никой от нас не желае да имаме проблеми в зимните студени дни. Трябва да сме спокойни, че нашия камион е подготвен и изправен.

Охладителна система - Проверка на точката на замръзване на Антифриза, както и състоянието му. Синият антифриз се сменя задължително на всеки 2 години, а Червеният “Long Life” на всеки 5 години. Не правете компромис, с охладилната течност, това може да е предпоставка за скъпоструващи ремонти.

Осветителната система - тъмната част на деня става по-дълга и затова фаровете са ни повече от необходими за добрата видимост на пътя. Коректното им регулиране е от голямо значение, както за нашата безопасност, така и за останалите участници в движението.

Стъклоумивателна система и чистачки – задължително трябва да заредите системата с течност на чистачките, с подходящо ниво на студозащита. Използването на неподходяща течност за чистачки, при замръзване може да причини спукване на казанчето или повреда в моторчето на пръскалките. За да си осигурите добра видимост е необходимо да проверите състоянието чистачките. Ако при работа, чистачките оставят следи или непочистени зони, то със сигурност е необходима тяхната смяна.

Електрическа система – за да си осигурите безпроблемен старт на двигателя, е необходимо да се провери състоянието на акумулаторите, нивото на електролита и зареждането. Да се почистят клемите и да се обработят против корозия. Така ще си осигурите правилно зареждане на акумулаторните батерии и силен стартов ток.

Кабина – препоръчителното е да обработите ключалките и уплътненията на вратите с подходящи препарати, за да си спестите неприятни ситуации и повреди на ключалките и уплътненията в студеното време.